De Huurdersraad Giessenlanden

Informatie website over de Huurdersraad Giessenlanden

HRG wil verhuisregeling verruimen.

Geplaatst door op 2 maart 2019

HRG wil verhuisregeling verruimen

Steeds meer woningcorporaties in Nederland sluiten zich aan bij de verhuisregeling ‘Ouder wonen en prettig wonen’. Die is bedoeld om senioren in een grote corporatiewoning met een trap, te laten verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse woning.

Wij willen dit in de prestatie afspraken 2019 regelen met KW en de gemeente.

Oude huur en verhuiskostenvergoeding

In Molenlanden wonen meerdere huurders van 65-jaar en ouder in een corporatiewoning met een trap. De woningen zijn vaak te groot voor hen geworden en door de trap ontstaan er regelmatig onveilige situaties. Met de nieuwe regeling kunnen ouderen makkelijker naar een gelijkvloerse twee- of driekamerwoning verhuizen. Ze krijgen voorrang bij de toewijzing en nemen hun oude huurprijs mee. Bovendien wil de HRG dat ze van de gemeente een verhuiskostenvergoeding krijgen en dat ze gebruik kunnen maken van een verhuiscoach bij het zoeken naar een nieuw huis.

Doorstroming

Door te verhuizen maken de ouderen plaats voor huishoudens die graag een grotere woning willen hebben. Zo komt de broodnodige doorstroming op gang.

Woongemeenschappen

Ook woongemeenschappen van ouderen kunnen zich verheugen in een groeiende belangstelling, zeker nu ouderen langer zelfstandig willen wonen zonder te vereenzamen, en steeds meer verzorgingshuizen worden gesloten. Seniorenwoongroepen voorzien in de behoefte aan een sociaal netwerk, zonder de eigen zelfstandigheid op te geven. Ook dit idee willen we op de agenda zetten.

Reacties

Geen Reacties op “HRG wil verhuisregeling verruimen.”

Laat een reactie achter