De Huurdersraad Giessenlanden

Informatie website over de Huurdersraad Giessenlanden

De uitvoering van de inkomensafhankelijke huurverhoging verandert dit jaar. De Belastingdienst heeft hiertoe besloten na stevige kritiek van de Ombudsman en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) op de schending van de privacy bij het verstrekken van inkomensgegevens
In een brief die minister Blok vandaag 24-01 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, worden de wijzigingen uitgelegd. Huurders worden dit jaar vooraf schriftelijk door de Belastingdienst op de hoogte worden gesteld van het verstrekken van hun inkomensgegevens. Dit zal hoogst waarschijnlijk in april plaatsvinden. Huurders van wie de gegevens niet zouden mogen worden opgevraagd, bijvoorbeeld omdat zij geliberaliseerd huren, kunnen op deze manier ontdekken dat hun gegevens onterecht worden opgevraagd.

Maximum huurstijging per 1 juli
Minister Blok heeft vandaag ook de zogeheten ‘huurbrief’ gepubliceerd, met de informatie over de huurverhoging per 1 juli 2014. Voor huishoudens met een inkomen onder 34.085 euro bedraagt de maximale huurverhoging 4 procent. Huurders met een hoger inkomen kunnen daar een extra ‘gluurverhoging’ bovenop krijgen van 0,5 of 2,5 procent.

Bron: woonbond

Reacties

Geen Reacties op “Huurders vooraf geïnformeerd over verstrekken inkomensgegevens”

Laat een reactie achter